Hypotheken

/Hypotheken
Hypotheken 2014-12-15T14:02:25+00:00

Wat is de beste hypotheek? Deze vraag is een veelbesproken onderwerp. Bestaat de beste hypotheek eigenlijk wel? Ja, zeggen wij volmondig, maar elke keer in een andere vorm.
Afhankelijk van de mensen die de hypotheek afsluiten: hun inkomen, hun levenswijze en hun gezinssituatie. Uw beste hypotheek is dus niet de hypotheek die de buurman op een verjaardag verkondigt, en ook niet de hypotheek van uw collega of een financieel succesvolle kennis. Zij hebben wellicht voor hun situatie de beste hypotheek, maar is dat ook uw situatie? Meer dan waarschijnlijk niet. Zo is naast de hoogte van het inkomen van belang welk deel hiervan u wilt besteden aan wonen. Sommige mensen vinden hun woonomstandigheden dermate belangrijk dat zij daar graag een groot deel van hun inkomen aan besteden. Andere mensen willen ook graag een aantal malen per jaar op vakantie of hebben andere wensen die (soms veel) geld kosten. En wat is uw gezinssituatie? Bent u alleen of woont u samen? En heeft u kinderen? Al deze factoren zijn van invloed op de hypotheek die u wilt afsluiten en op de wijze waarop u wilt omgaan met de inkomensrisico’s die u loopt: werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Want voor de meeste mensen geldt dat zij ook bij tegenslag in hetzelfde huis willen blijven wonen.

Kortom, een hypotheek afsluiten is niet iets wat u eenvoudig zelf doet. Voor het bepalen van uw beste hypotheek en het daadwerkelijk afsluiten van de hypotheek zijn wij graag uw deskundige adviseur.

> Download hier de AFM consumentenbrochure “Verstandig een hypotheek kiezen”