Particulier

/Particulier
Particulier 2014-11-28T15:16:10+00:00

Elke dag verbazen wij ons over de financiële producten die wij in de schoenendozen van onze klanten tegenkomen. ‘Heb ik het allemaal wel goed geregeld?’, vragen ze ons vertwijfeld. Natuurlijk lezen en horen zij ook alle verontruste berichten over de financiële crisis. ‘Is mijn financiële situatie wel Crisis Proof? Een logische vraag die zich niet altijd gemakkelijk laat beantwoorden. De gemiddelde financiële huishouding bestaat uit salarisstroken, pensioenopgaven – dikwijls van verschillende werkgevers, hypotheekverzekeringen, lijfrentepotjes, wel en niet aftrekbare hypotheken en na de Fortis-ellende goed gespreide spaarrekeningen. Vaak zijn deze financiële produkten in de loop der tijd afgesloten en is er van enige samenhang geen sprake.

Niet vreemd dat het dan duizelt als je naar je financiële gegevens kijkt. Verzekeraars en banken bieden honderden producten, in even zo vele varianten aan, wetgeving verandert snel, de
overheid trekt zich steeds verder terug, pensioenregelingen worden aangepast en de indexatie van pensioenen staat onder druk.

Maar hoe bepaal je of de producten die je hebt afgesloten, ook daadwerkelijk nodig zijn om jouw financiële doelstellingen te realiseren? Wat je hiervoor nodig hebt, is een objectief beeld van je totale personal finance.
Wij adviseren u graag!